Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

tirsdag den 15. december 2015

Smagfulde honningkagehjerter med masser af honning



Nu er der for alvor nedtælling til juleaften - og dermed carte blanche til en slutspurt udi sportsgrenen 'bage-amok'.

Inden man ser sig om, er folk trætte af at få serveret juleknas (ikke at man forstår det - pebernødder og jødekager kan da spises året rundt ?!), så det er med at få fyret julebagværket af, mens gæsterne stadig spiser dem med glæde og ikke pligtskyldig træthed. 

Og hvad er egentlig en rigtig julemåned uden julemusik, duftende honninghjerter i ovnen og højlydte babyer, der vil have opmærksomhed ? ;) Denne opskrift på honningkagehjerter har vi selv komponeret og har, i forhold til flere andre, skruet op for mængden af honning, da vi klart mener, at honning må være essensen af en god honningkage.
Nogle opskrifter på honningkagehjerter skal laves en måned forinden, hvorimod disse laves på dagen. Og de er meget velegnede til en værtindegave, da de kan holde sig i en uges tid i indpakning uden at blive kedelige. 


Opskriften giver ca. 50 honninghjerter lavet med en lille udstikker, så halver den, hvis det er for voldsomt. 

Opskrift: 

300 g. honning
150 g. brun farin
125 g. smør
2 æg
500 g. hvedemel
1 tsk stødte nelliker (brugte hele nelliker, der blev stødt i en morter)
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk bagepulver
1 tsk hjortetaksalt
1 tsk potaske (frivilligt)

Pynt: 200 g. smeltet chokolade eller hvid glasur (flormelis + vand)
Forskelligt festligt drys, sukkerperler, etc.

Sådan gør du: Tag en gryde og smelt farin, honning smør til en fast masse, der skal køle af bagefter. Pisk æg og krydderier ned i massen. Hæld (endnu bedre: sigt) mel og hjortetaksalt derned og rør det hele sammen, så det er godt mixet, evt. med røremaskine eller håndmixer - men dejen må dog ikke røres så grundigt, at den bliver for sej. Hvis dejen er for våd, så hæl mere hvedemel i. Nu skal dejen i køleskab 1-2 timer eller fryser 1/2. Derefter er dejen klar til at rulles ud på køkkenbordet i ca. 1 cm. 
tykkelse.






 Brug forskellige udstikkerforme til kagerne og læg dem på en plade med bagepapir. 


Vær opmærksom på, at de hæver meget, så de skal ligge spredt. Vi havde ca. 4 figurer pr. række. 




Bages i ca. 13-15 min., til de er gyldne og hårde. Afkøles lidt, derefter overtrækkes med smeltet chokolade og pynt. 





Den perfekte værtindegave i den søde juletid. Hjemmebagte honningkagehjerter.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar