Som alle ved (!) er grønkål det nye sort. Grønkål indeholder fibre, antioxidanter, B-, C- og K-vitamin, kalcium, zink, jern, jod og folat. Whats not to like?
Her er en opskrift på nogle lækre grønkåls-boller. Så hvis man ikke lige er til smagen af grønkål, men gerne vil have alt det gode, så er det jo en genial ide at bage med grønkål (det smager nemlig ikke rigtig af så meget, når det er i bollerne).
Ingredienser:
- 3 blade grønkål
-2 dl mælk
-50 g gær
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 70 g margarine eller smør
- 100 g hvedemel
-100 g majsmel eller grahamsmel
- 100 g havregryn
- 100 g rugmel
-100g kerner (fx solsikkekerner eller græskarkerner)
Fremgangsmåde:
Margarine/smør smeltes og blandes med mælken. Når dette er afkølet, opløses gæren heri. Grønkål skylles, tørres og hakkes fint (stilkes bruges ikke). Grømkål tilsættes gærblandingen, og de resterende ingredienser blandes i. Ælt godt igennem. Hæves som dej i 30 min, og som boller i 30 min. Bollerne kan pensles inden bagning med et sammenpisket æg eller mælk. Strøg evt græskarkerner over bollerne efter pensling.
Bages ca. 15 min ved 200 grader alm ovn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar