Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

onsdag den 14. oktober 2015

Ovnbagte vegetar samosa, lækkert og sundt!



Har du også luret lidt på de der lækre samosa og tænkt, at det kunne være lækkert at kunne lave selv? Så har du måske også tænkt, at det er lige lovligt voldsomt at anskaffe sig en friture gryde for at kunne lave dem... og ja, hvem ved hvad der sker, når man har anskaffet sig en friture gryde! Så lever man jo af pomfritter resten af sine dage. Frygt ej! Man kan nemlig lave lækre ovnbagte samosa - og så er de tilmed fedtfattige. Så kom i gang - det kan kun gå for langsomt.

TIP: Samosa er perfekt som tilbehør i en buffet

Filodej laves først. Til en portion filodej 24 stk. (lav halvdelen til en mindre portion).

-12,5 dl hvedemel
-5 spsk olie
-6.25 dl vand
-lidt salt
-2 spsk eddike

Når filodejen er lavet, kan du gå i gang med fyldet. Det her er min egen opskrift på samosa-fyld, som er vegetarisk. Men jeg lægger helt klart op til, at du selv bruger fantasien når du laver fyld og krydrer det efter dit eget behov. 

-1 rødløg
-2 fed hvidløg
-1 stykke frisk, skrællet ingefær
-500 g kogte kartofler
-200 g kogte gulerødder
-100 g kogte ærter
-krydderier efter behov (karry er dog et must)

Sådan her laver jeg fyldet. Start med at skære et rødløg i tern. Herefter skæres 2 fed hvidløg i små stykker og et stykke frisk ingefær hakket, og det hele steges sammen i olie. Tilsæt nu chili, karry, salt, garam masala mm. Tilføj også andre krydderier hvis du synes det passer til - husk at smage til efterhånden. 




Steg rødløg, hvidløg, ingefær i olie og tilsæt krydderier


Baby Isabella synes, at det er hyggeligt at se på mor lave Samosa :)



Baby isabella hygger sig på sin faste plads i køkkenet
Nu koges kartofler og gulerødder i en gryde, indtil de er godt møre. Når kartofler og gulerødder er møre, så moses de med en gaffel. Herefter tilsættes kogte ærter.

Kog kartofler og gulerødder og mos dem med en gaffel. Tilsæt kogte ærter.

Til sidst blandes kartoffel-blandingen med rødløgs-blandingen.

Nu skal vi til at lave samosa. Jeg laver ikke de traditionelle trekanter, man kender så godt, da jeg synes, de er lidt svære at folde. Så jeg tager den nemme løsning, som ALLE kan være med på - inklusiv DIG :)

Tag en lille klump af filo-dejen til side. Rul den ud med en kage-rulle og kom en ske-fuld fyld i midten. Fold bollen på midten henover fyldet og luk den til i kanten med en gaffel.

Tag lidt dej til siden og form en bolle



Fold dejen på midten og luk siderne med en gaffel.
Pensel den enkelte med smør eller olie.


Rol bollen ud med kagerulle og kom en smule fyld i midten
Til sidst pensles de med olie, før de puttes i ovnen på 220 grader i ca. 10-15 min.

Efter en tur i ovnen er der friske Samosa

Med denne portion filodej får du 24 samosa. Halver for mindre portion. Server dem lune :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar