Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

tirsdag den 6. oktober 2015

Lagkage med lakridsbund og et touch af sommer


Ja, så blev man jo 28 år, og DET skal fejres, så hele familien blev inviteret til fødselsdag. Der er nok børn i familien til at fylde en børnehave op, så kage skal der jo til! En lagkage er altid en succes til en fødselsdag, så jeg måtte igang med at finde inspiration. Denne kage er rimelig let at lave, hvis man ejer en springform, og så imponerer den med sit flotte ydre. Hvis du har lavet klassiske lagkager før, er denne lagkage en fin opgradering, som stadig er overskuelig. Jeg kan sige så meget, som at kagen blev taget godt imod og alt blev spist :) Held og lykke med lagkagen, her kommer opskriften.




Lagkagebunde:

- 175 g hvedemel
- 3 æg
- 50 g smør
- 200 g sukker
- 1 dl sødmælk
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje sukker
- lidt salt
- 2 tsk lakrids pulver fx "Raw liquorice powder" fra Johan Bülow

Creme:

Samme opskrift som til jordbærkagen
http://bage-bloggen.blogspot.dk/2015/10/jordbr-kagen-som-alle-kan-lave.html

Pynt og fyld

- 250 g jordbær
- 125 g hindbær
- 125 g blåbær
- 1 banan
- flormelis
- revet mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne med Kitchen Aid'en. Smør en springform med smør, og fordel dejen i springformen. Bag bunden ved 175º i 25-30 min. Hvis du ikke har en Kitchen Aid, så pisk æg og sukker med en el-pisker. Rør smeltet smør og mælk i æggemassen og tilsæt de resterende ingredienser, vend nu dejen til den er jævn.
Når bunden er færdig og afkølet kan du gøre to ting:
1. Du kan skære bunden igennem med en brødkniv til 2 lige store bunde ELLER
2. Du kan lave en ny lagkagebund, hvor du evt tilsætter kakao så du får 2 tykke lagkage-bunde med forskelligt udseende. 


Ovenstående afhænger selvfølgelig af, hvordan du vil have, din lagkage skal fremstå. På billedet er der lavet to forskellige lagkage-bunde, hvor den ene er med lakrids og den anden er uden.


Lav nu cremen til lagkagen. Vask og tør din springform. Lagkagen skal nu bygges i springformen.Vask springformen af og tør den. Læg den ene kagebund i bunden af formen. Rens jordbærrene, skær dem i halve, og placer dem langs kanten af formen, så bærrenes skæreflade placeres helt op imod indersiden af kanten. Placer nu bananstykker i midten af kagen. Fordel ca halvdelen af kagecremen ovenpå frugten. Placer den anden lagkagebund ovenpå. Tag forsigtigt lagkagen ud af springformen, og fordel resten af cremen på toppen af kagen. Pynt med blåbær og hindbær som du synes. Til sidst river du chokolade over kagen med et rivejern og sigter flormelis udover med en si. VUPTI - kagen er færdig. Husk at stille i køleskabet indtil kagen skal serveres.



Fyldet fordeles i springformen og bundene bages


Den første afkølede bund placeres nederst.
Placer jordbær langs kanten af springformen
og banan i midten


Cremen kommes nu ovenpå frugten,
og den næste lagkage bund placeres ovenpå.



Her kommer så lige et billede fra min fødselsdag, med fødselsdagskagen og baby Isabella :)




Held og lykke med jeres fødselsdags-lagkage :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar