Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

søndag den 11. oktober 2015

Gulerodmuffins med cream-cheese topping, choko-banan muffins, bær-muffins med hvid chokolade & vanilje muffins - what more do you need?




Muffins behøver slet ikke være besværligt. Her er basisdejen det samme - og så kan der ellers eksperimenteres! 

Basis-dej:
50 g smør
110 g sukker
1 æg
1 1/2 dl sødmælk
175 g mel
2 tsk. bagepulver


Smør og sukker smeltes i en gryde ved lav varme. Der tilsættes æg og mælk efter nedkøling. Til sidst tilsættes nu mel og bagepulver. Det hele røres godt sammen.

Dejen fordeles i høje muffin-forme og bages ved 175 grader i 15-20 min.

Forslag til variartioner:

Gulerodsmuffins med cream-cheeese toppingsHalvdelen af sukkeret udskiftes med brun farin. Der tilsættes 100 g revet gulerød (uden skræl) til basisdejen.  Husk ikke at tilsætte for meget dej i hver muffin-form, så der er plads til cream-cheese-topping. Når de er bagt færdigt i ovnen, kan cream-cheese topping laves, imens de køles af.

Cream-cheese topping:
60 g smør
125 g flormelis
Vanilje sukker
200 g flødeost natural (fx. Philadelphia Natural)
Det hele blandes godt sammen i en skål. Det kan godt betale sig at bruge en el-pisker, så smørret ikke  ligger i klumper. Cream-cheese topping puttes nu ovenpå de afkølede gulerods-muffins.

Choko-banan muffins: Mos 2 modne bananer med en gaffel og tilsæt dem til basisdejen. Tilsæt yderligere 100 g hakket mørk chokolade. Det anbefales af chokoladen ikke er alt for høj %, da bananerne dermed ikke kan smages.

Bær-muffins med hvid chokolade: Tilsæt 100 g hakket hvid chokolade og 100 g modne bær (fx hindbær, blåbær  eller brombær) . Hvis man bruger frosne bær kan de laves til kompot (fx jordbær, rabarber eller hindbær kompot) inden de tilsættes basisdejen.

Vanilje-muffinsTilsæt kornene fra 1/2 vanilje stang.

Det her er bare nogle forslag til variationer - man kan også tilsætte fx stødt kardemomme, chokolade-pulver etc.

Så kom i gang og lav dine helt egne muffins! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar