Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

lørdag den 17. oktober 2015

Step-by-step guide til en fondant kage for nybegyndere



Der kommer et tidspunkt i et hvert amatør-bager-hjerte, hvor lysten til at bage en fondant-kage får hjertet til at springe et slag over! No, not really? Måske er det bare mig, som til dels har frygtet det der klistrede fondant-halløj og samtidigt været ret så jaloux på dem, der lige smækker sådan en lækker-biksen sammen.  Desuden er det altså fedt, at man til de der store mærke-dage kan lave noget sjovt og anderledes. Med fondant er det kun fantasien, der sætter grænser, og så er det jo en del billigere end marcipan. 

Her på siden får du (*drumroll*)  en STEP-BY-STEP Guide til din første fondant kage. Jeg anbefaler, at du går i gang 3 dage inden, kagen skal serveres, til dels fordi at kagen skal sætte sig. 

Du kan starte med selve kagen. Jeg har lavet hindbær-mousse og drømmekage-bunde med en modificeret udgave af Mette Blomsterbergs opskrift, og så er de tilsat lidt lakrids fra Johan Bülow. Opskriften på bundene er således.

Til bundene:
- 2 dl sødmælk
- 90 g smør
- 2 tsk vaniljepulver
-200 g sukker
- 4 æg
-250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
-1-2 tsk lakrids pulver

Jeg blander det hele i Kitchen Aid, smører springformen med neutral olie (kun bund IKKE siderne) og fordeler dejen heri. Bages nu ved 175 grader i ca 40 min. Bundene afkøles helt, før kanten skæres løs, og bundene løsnes fra formen. Springformen rengøres. Bunden kan nu skæres i 2 lige store bunde med en brødkniv. 


Hindbær-mousse:
-3 blade husblas
-75 g sukker
-200 g frosne hindbær
- 3 dl piskefløde
-revet skral og saft af en lime frugt (økologisk)

Husblas lægges i blød i 15 min. Hindbær, sukker og lime saft og skræl kommes i en gryde og koges op under omrøring. Når det er kølet ned til lunt, kommes husblasen i (som har ligget i vand i 15 min og er helt blødt).  Pisk flødeskum og vend det med hindbær-blandingen når denne er fuldstændig afkølet. 
Nu kan kagen bygges. Læg en bane tilskåret bagepapir rundt i kanten af den rengjorte springform eller kom et stykke bageplast i ringen, hvis du har sådan en fætter. Kom den ene afskårne bund nederst i formen. Spred hindbær-mousse ovenpå bunden. Put nu den anden afskårne bund ovenpå MEN omvendt, så toppen vender nedad mod hindbær-moussen. Hvis bunden er hævet meget på midten, så skær lige toppen af med en brødkniv. Stil kagen i køleskabet i minimum 3-4 timer og helst til dagen efter.



Smør din kage så fondanten kan klistre sig fast. Enten med en smør-blanding (100 g smør og 100 g flormelis) eller med flødeskum.

Nu til fondant delen :) Wuhuuu, nu bliver det rigtig sjovt!  

Til fondant skal du bruge:
- 15 store skumfiduser
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk solsikke olie
-ca. 400 g flormelis

Smelt skumfiduser, citronsaft og olie over et vandbad eller smelt det i mikroovn, hvor du tager skålen ud og rører rundt engang i mellem. Tag nu 300 g af flormelis og rør det sammen med skumfidus-massen. Tag 100 g flormelis på køkkenbordet (som er godt rengjort) og hæld skumfidusmassen på bordet. Ælt nu massen godt igennem. Den skal være helt glat og sammenhængene, før den er færdig. Måske må du tilføje en smule mere flormelis, hvis den er alt for klistret eller en lille bitte smule vand hvis den slet ikke hænger sammen. Man skal have tålmodighed, når man arbejder med fondant. Det kan godt være lidt svært at ramme konsistensen første gang. Når fondanten er glat og smidig, så kom flormelis på bordet og rul fondanten ud. Dæk kagen med fondanten og glat den ud ovenpå og ned langs kanterne. Bagefter kan man bruge en pizza-skærer til at skære det overflødige fondant væk. Det overflødige fondant kan rulles sammen, æltes, farves efter eget ønske og bruges til pynt på kagen. Du kan over gemme fondant. Det kan holde sig 2 mrd i køleskabet. 

Her hjælper Isabella mig med at glatte fondanten ud på kagen
En pizzaskærer kan bruges til at fjerne overskydende fondant


Nu kan det ekstra fondant fjernes og genbruges til pynt





Nu kan du dekorere din kage helt, som du har lyst. Jeg har farvet min hjemme-lavede fondant med pasta-farver og herefter har selv lavet en lille baby-sko, en rose og nogle blomster (med udstikkere). 

Jeg brugte følgende Youtube vejledninger:

Roser:


Baby-sko:

Bagefter pyntede jeg kagen med et bånd af farvet flødeskum. 

Baby Isabella kigger på, at jeg læger sidste hånd på værket

Det færdige resultat



Detaljer.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar