Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

torsdag den 8. oktober 2015

Lette pandekager med banan - uden sukker og mel

En af de morgener.....
Man kender det kun alt for godt. Allerede fra morgenstunden har man lyst til noget sødt, samtidig med at ens dårlige samvittighed desperat forsøger at forhindre de søde sager i at vælte indenbords alt for tidligt på dagen.

Men med denne lette og hurtige opskrift på en meget nem tyk pandekage-omelet kan man sagtens få sit ønske opfyldt - uden at have det dårligt over kalorieindtaget. Ingen mel eller sukker tilsat, men derimod frugt. Faktisk er man nærmest sundere bagefter, end før man spiste den, hehe. Og så kræver den ingen remedier af nogen art, andet end en skål og en pande. Nemmere kan det ikke gøres - selv hvis man som jeg havde en utilfreds baby med som tilskuer.

Jeg har tidligere skrevet om en proteinpandekage her på Bagemani, men den store forskel her er, at sødmen her kommer fra den moste banan, i modsætning til proteinpulveret i den anden opskrift.

Denne opskrift på en let pandekage med banan er til 1 person, og der bliver en stor pandekage eller to små. Du kan også med fordel lave to store og bare varme den i mikroovnen dagen efter.

Pynt den som du vil, f.eks med lidt skyr, bær og nødder.


Ingredienser:

2 æg
1/2 banan (gem den anden halvdel til en pandekage dagen efter eller brug som pynt på den færdige pandekage)
1 tsk kanel
lidt stødt ingefær efter behov
1 spsk kokosmel i blandingen (kan undlades, hvis du ikke lige har det liggende)
Tilsæt evt. 1/2 tsk loppefrøskaller (også kaldet 'husk')  - behøves ikke
1/2 tsk kokosolie til stegning
Tilbehør: frisk frugt og lidt skyr / fromage frais

Mos bananen i en skål og kom kanel og ingefær i. Slå æggene ud i skålen og pisk det hele. Varm en pande med kokosolie og hæld hele blandingen ud. Vend pandekagen på panden og steg den på begge sider.Konsistensen er lækker tyk og fast og mætter dejligt. 

Server med friske bær og frugt (hvad du lige har) samt skyr, gerne vamiliesmag. Velbekomme !

Ups.... kom til at spise halvdelen her. Men tjek konsistensen på pandekage-omeletten, den er tyk og svampet og fast.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar