Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

mandag den 5. oktober 2015

Jordbærkagen som alle kan lave


Er du også træt af, at man efterhånden skal være millionær for at købe en jordbærkage hos bageren? Altså det det med, at du har lagt en hund og får verdens mindste lille jordbærkage med 4 jordbær ovenpå, og det der nederen gelé, som der alligevel ikke er nogle, der spiser (eller måske er der, who knows?;)). Så kan det være, du måske skulle prøve at lave din egen jordbærkage. Hvis du tænker, at det er alt for kompliceret, så hæng lige på og kig denne opskrift igennem. Den er nemlig slet ikke svær, og hvis man har erfaring med at bage muffins, cup cakes og lignende så kan denne jordbærkage nemt laves. Den er simpel men en smule tidkrævende.  Det er en god ide at lave den over 2 dage. Sådan at man laver marcipanbunden og overtrækker den med chokoladen på førstedagen, og så laver cremen og pynter kagen med jordbær på andendagen.

Du skal bruge følgende ingredienser:

Marcipanbund:
-125 g marcipan
-125 g sukker
- 2 æg
- 100 g hvedemel
-1 tsk bagepulver

Overtræk:
- en plade mørk chokolade (fx den med de danske flag)
Creme:
- 5 dl sødmælk
-kagecreme fra Dr. Oetker
-1/2 L piskefløde

Pynt:

-500 g jordbær



Fremgangsmåde:

Marcipanen rives i en skål. Resten af ingredienserne til marcipan-bunden blandes i en anden skål. Herefter vendes den revne marcipan ned i dejen. Hæld hele dejen i en smurt springform eller en bageplade. Bunden bages i ca. 15 min. ved 175 ° i en springform (25 cm i diameter). Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af (sæt evt i køleskab). Herefter smeltes chokolade og påføres den afkølede kage. Jeg bruger selv en hel plade mørk chokolade (ca 200 g), men hvor meget chokolade der skal på afhænger af, hvad man kan lide. Så længe at der er et lag over hele bunden, er det i princippet nok. 



Cremen laves nu. Mælken og en pose kagecreme piskes sammen. Stil den i køleskabet indtil kage cremen er stivnet. Pisk 1/2 l piskefløde til hård flødeskum. Tag skålen med kagecreme og vend en gryde-ske flødeskum ned i kagecremen. Rør forsigtigt rundt. Tilsæt endnu en gryde-ske flødeskum til cremen. Smag til. Fortsæt med at tilføre flødeskum indtil du synes, at cremen har opnået den rigtige smag og konsistens. Nogle bruger alt flødeskum, det gør jeg dog ikke selv, da jeg synes, den smager bedst, når den smager lidt mere af kagecreme end af flødeskum (dette er dog op til dig selv). Når cremen er blandet færdig, er den let og luftig :)



Cremen kan påføres kagen, når chokoladen er stivnet (husk at kagen skal være fuldstændig afkølet, før du påfører cremen). Tærten pyntes nu med friske, skyllede jordbær, som er skåret i halve. 

God fornøjelse! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar