Ja, det er en bageblog. Men for en gangs skyld gør vi en lille undtagelse og bringer en opskrift, der ikke har set skyggen af bage-relaterede ingredienser, andet end en ovn.
Sprøde grønkålschips i ovn, der kan spises som en sund snack og fungerer perfekt som lækker sprød topping på alt fra nudler til salat og suppe.
Årsagen til denne undtagelse er min medblogger Lines stormende nyforelskelse i grønkål, som jeg også er blevet ramt af. Grønkål er det nye, hippe sort. Det er ikke bare super sundt og indeholder bunker vitaminer og mineraler og kan hæmme kræftceller. Det smager også lækkert !
Tjek bare Lines lækre, sunde boller med grønkål ud her (jeg lavede dem i går med kærnemælk - wauw !) eller hendes pandekager med grønkål ud her.
Tjek bare Lines lækre, sunde boller med grønkål ud her (jeg lavede dem i går med kærnemælk - wauw !) eller hendes pandekager med grønkål ud her.
Disse lækre grønkålschips / sprød og sund topping kan laves med bind for øjnene og en ovn.
Ingredienser:
200 g. grønkål
1/2 spsk. olivenolie
Lidt havsalt (pas på mængden, så det ikke bliver for salt - smag hellere til og tilføj til sidst)
Krydderier efter behov. Jeg brugte chiliflager og citron, men forsøg dig også frem med spidskommen, cayennepeber, etc.
Så nemt er det:
Køb en pose grønkål 'ready to eat' og hæld 200 g. i en skål. Ellers, rens grønkålen, fjern de groveste stilke, skyl kålen og dup den tør. Hældes i en skål, tilsæt olienolie og lidt havsalt (pas på med mængden), evt. lidt citron og andre krydderier. Læg kålen på en bageplade med bagepapir og bages i 150 g. i ca. 14-15 min. Vendes efter ca. 8 min. Spises straks eller opbevares i en bøtte, så de små chips ikke bliver til pulver.
Sunde, sprøde grønkålschips med olivenolie, havsalt, chili og lidt citron. Fungerer perfekt som sund snack eller sprød topping til maden. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar