Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

onsdag den 11. november 2015

Red velvet kage (Halloween tema)



Så blev det jo halloween, og herhjemme hos os på Bryggen var der dækket op med uhyggelige edderkopper, spindelvæv og alt der nu hører til. Vi havde inviteret familien til halloween aften med  film, og så skal der jo selvfølgelig en (u)hyggelig halloween kage til! Denne kage er helt perfekt at lave sammen med børn, da selve kagen er utrolig let, og børnene synes, det er sjovt at pynte med figurer i fondant. Kagen er en Red Velvet kage - en amerikansk kage som oftes bliver lavet som cup cakes. Så det kan man også, hvis man synes, det er lettere. Jeg har så valgt at overtrække Red Velvet kagen med fondant og lave tilhørende figurer i fondant. 


Bunde (25 cm springform):
- 2 æg
- 150 g smør
- 2 spsk vaniljesukker
- 350 g mel
-1 tsk kakao
- 3 dl kærnemælk
-2 tsk hvidvinseddikie
- rød frugtfarve fra fx Dr. Oetker (farv efter hvor mørk du synes den skal være)
- 2 tsk bagepulver


Cream-cheese frosting:
- 400 g flormelis
-500 g philadelphia (neutral)
-250 g blødt smør
- 2 spsk vaniljesukker






Fremgangsmåde til bunde:

Æg, smør, vaniljesukker, kærnemælk og eddike piskes sammen til det er let og luftigt. Det må gerne skumme. Hvis du har en kitchen aid kan du nu tilføre de resterende ingredienser undtagen den røde frugt farve. Hvis du ikke har kitchen aid, så sigt i en anden skål mel, bagepulver og kakao og vend langsomt mel-blandingen med ægge-blandingen. Til sidst kan du tilføre dejen frugtfarve, og du rører undervejs enten med kitchen aid eller håndkraft så du opnår den ønskede farve. Lidt rød frugtfarve vil give en mere pink kage og jo mere farve du tilføre, desto mere dyb-rød bliver bundene. Jeg ville dog ikke selv tilføre mere end en bøtte frugtfarve til en enkelt kage. 

Husk at smøre springformen inden du fylder dejen i. Du kan evt klippe et stykke bagepapir ud, som du putter langs kanten af springformen. Bag nu bundene ved 200 grader (alm ovn) i ca 45 min (stik i kagen undervejs med en gaffel for at se om den er færdig). Kagen skal nu køles fuldstændig af, hver så springformen og del bunden i 2 eller 3 lige store bunde med fx en brødkniv. 

Fremgangsmåde til frosting

Pisk flødeost med smør til det er ensartet. Hefter tilsættes flormelis og der piskes igen. Der må ikke være smør-klumper i, dette kan afhjælpes ved at bruge blødt smør. 

Nu kan du bygge kagen. Rengør springformen helt. Kom en bund nederst i springformen, put et tykt lag frosting oven på bunden, put nu den anden bund oven på. Springformen fjernes og der kommes et tyndt lag frosting oven på kagen og ude på siderne. 



Nu er kagen færdig, du kan vælge at serverer den som den er, eller pynte den. Jeg har valgt at pynte kagen med fondant. Jeg laver altid selv min fondant. Men den kan altså også købes, hvilket også fungerer fint.


Til fondant skal du bruge:
- 15 store skumfiduser
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk solsikke olie
-ca. 400 g flormelis

Skumfiduser smeltet i mikroovn
skumfidusmassen røres sammen med flormelis
Smelt skumfiduser, citronsaft og olie over et vandbad eller smelt det i mikroovn hvor du tager skålen ud og rører rundt engang i mellem. Tag nu 300 g af flormelis og rør det sammen med skumfidus-massen. Tag 100 g flormelis på køkkenbordet (som er godt rengjort) og hæld skumfidusmassen på bordet. Ælt nu massen godt igennem. Den skal være helt glat og sammenhængene før den er færdig. Måske må du tilføje en smule mere flormelis hvis den er alt for klistret eller en lille bitte smule vand hvis den slet ikke hænger sammen. Man skal have tålmodighed når man arbejder med fondant. Det kan godt være lidt svært at ramme konsistensen første gang.


Når fondanten er glat og smidig så kom flormelis på bordet og rul fondanten ud. Hvis du vil have farvet fondant kan du enten farve fondanten med frugtfarve efter den er færdig. Hvis du ved at det hele skal have samme farve kan du også putte frugtfarven i lige efter du har smeltet skumfiduserne i vandbad eller i mikroovnen.

 Dæk kagen med fondanten og glat den ud ovenpå og ned langs kanterne. Bagefter kan man bruge en pizza-skærer til at skære det overflødige fondant væk. Du kan over gemme fondant. Det kan holde sig 2 mrd i køleskabet. 


Fondanten er lagt over red velvet kagen
Overflødigt fondant er skåret af med en pizza skærer

NU skal vi pynte kagen - denne gang er det halloween tema! Jeg startede med at lave spindelvæv ud af hvidt glasur. Glasur er påført med en hjemmelavet sprøjtepose af en platik-pose hvor der er klippet et lille hul yderst.

Isabella følger med i pyntning af kagen


Efter pyntning af kagen påføres flødeskum nederest med en sprøjtepose, så kanten af kagen dækkes.



Pynten blev til en edderkop, et spøgelse og en grav-sten - alt sammen lavet i hjemmelavet fondant farvet med frugtfarve fra Dr. Oetker.





TIP: Man kan pynte selve fadet med spindelvæv og edderkopper!


Så er kagen klar til gæsterne :)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar