Vennerne

Vennerne
Line er mor til Isabella og bor sammen med sin mand Christian. Line har bagt i mange år, så hvis man leder efter en udfordring på kager, skal man klart tjekke hendes opskrifter ud. Hendes næste mål er en perfekt fondant. Rikke er mor til Maya Mi og bor sammen med sin kæreste Jesper. Rikke havde aldrig bagt, før hun på barsel pludselig blev ramt af en ustyrlig trang. Hvis man er på udkig efter lækre, men nemme opskrifter, så er det stedet.

lørdag den 28. november 2015

Syndige chokokaramel-snitter - et mix mellem Twix Mars og Bounty

Dette foto gør faktisk ikke disse karamelsnitter retfærdighed.
De er virkeligt to die for. 
Hvis du er vild med chokoladebarer som Twix, Mars og Bounty, vil du simpelthen elske disse karamelsnitter. Du vil muligvis også hade dem på samme tid, da de syndige snitter er så lækre, at du får lyst til at spise uforholdsmæssigt mange. Så er du advaret.

Selv om opskriften består af tre stadier, er den nem. Det sværeste er at vente på, at den afkøler, så du kan smage. Men bare rolig. Tålmodigheden bliver så rigeligt belønnet med denne lækre sag, og den bliver faktisk kun bedre af at blive lavet dagen før. Så kom straks i gang. Din søde tand vil ikke fortryde det. 

Bund:
125 g. smør
135 g. hvedemel
135 g. brun farin (kan evt. erstattes af rørsukker)
90 g. kokosmel

Karamel-lag:
1 dåse kondenseret mælk (400g)
3 spsk sirup
1 tsk havsalt
20 g. smør

Chokoladeovertræk:
150 g. mørk chokolade
1 lille spsk smør (for at chokoladen ikke knækker, når du skærer i den kolde kage)
Ca. 2 spsk. kokosolie (kan undlades men giver en lækker smag til chokoladen)

Tænd oven på 180 g. alm. ovn. Beklæd et lille fad med bagepapir. I en lille gryde smelter du smørret, blander med brun farin (eller rørsukker), hælder kokosmel og mel i og rører det sammen til en klæbrig masse. Tryk massen ned i dit fad og pres den jævn. Ind i ovnen, bages til den er lys brun på overfladen. Ca. 13 min. Den må ikke blive brændt.

Lav karamel-fyldet imens. Hæld dåsen med kondenseret mælk i en lille gryde med salt og smør. Det skal koge op under svag varme og konstant omrøring, så det bliver tykt (tager 5-10 min). Farven ændrer sig til lidt mørkere, når den karamelliseres. Pas på, at det ikke brænder på. Hæld massen over den forbagte bund og ind i ovnen igen i ca. 12 min., til massen er gylden og fast. Lad den stå og køle helt af, før chokoladeovertræk laves. 

Tag en lille gryde og smelt chokoladen i en skål ved vandbad (instruks til vandbad findes i opskriften på sunde Snickers-kugler her)
 eller smelt chokoladen direkte i gryden med kokosolie / smør. Smør det over karamelkagen og lad det stivne før servering. Gerne i køleskab til dagen efter. Skær kagen ud i små snitter, læg dem på et fad og server. Mmmm... !




Ingen kommentarer:

Send en kommentar